Arama...
Türkiye’nin her bölgesinde sanayi kuruluşlarına entegre ve profesyonel atık yönetimi çözümleri sunuyor ve işletmelerin atık yönetimine dair tüm iş yükünü üzerlerinden alıyoruz.
Burkasan
Üretmiş olduğumuz iş ve üretim kapasitesiyle
BTSO’nun ilk 250 listesinde yer alıyoruz.
Kılıç ailesi geri dönüşüm sektörüne ilk adımını Bursa’da Merdenik Kılıçlar Şirketi altında attı. Sektördeki ilk faaliyet alanı ise plastik atıkların geri dönüştürülmesi ve elde edilen hammaddeden plastik enjeksiyon yöntemiyle tekstil masurası imalatıydı.
Türkiye’de Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin 2005 yılında yayımlanmasıyla birlikte atık yönetimi ve geri dönüşüm alanlarında faaliyet göstermek isteyen işletmeler için lisans şartı getirildi. Bu dönemde sektörün geleceğini öngören şirketin kurucu ortakları Vedat Kılıç ve Yunus Kılıç, faaliyet konusu tamamıyla atık yönetimi olacak BURKASAN (Bursa Katı Atık Sanayi) şirketini Bursa Kestel Sanayi Bölgesinde kurdu. Kurulur kurulmaz mevzuattaki şartları yerine getiren tesis, Bursa ilinde lisans alan ilk işletme oldu.
Sektörün resmi ve kurumsal anlamda yeni yeni oluştuğu bu erken döneminde BURKASAN; bir taraftan endüstriyel atıkların yönetimi hususunda içecek, tekstil, otomotiv gibi farklı alanlardaki sanayi kuruluşlarına hizmetler sunarken, diğer taraftan da yerel yönetimlerle birlikte evsel değerlendirilebilir atıkların kaynağında ayrı toplanmasına ilişkin projeler yürüttü.
Ar-Ge niteliğindeki projeyle birlikte Türkiye’de yer alan 19 serbest bölge içerisindeki ilk bölge içi atık yönetim tesisi 2010 yılında Bursa Serbest Bölgesinde (Gemlik) hayata geçirildi. Kurulmasının akabinde diğer serbest bölgelere de örnek teşkil eden tesis serbest bölge kullanıcılarına günlük ve profesyonel atık yönetimi hizmeti imkanı sundu.
Endüstriyel nitelikli(PIR) PET, PC, PE, PP gibi plastik atıkların geri dönüştürülerek hammadde haline getirildiği yüksek kapasiteli tesis 2012 yılında faaliyete alındı.
Bursa Serbest Bölgesinde oluşturulan atık yönetim tesisinin ardından, bölge kullanıcılarının ahşap palet ve ambalaj ihtiyaçlarını karşılamak üzere, ISPM 15 standartlarına göre tomruktan ürüne üretim gerçekleştirebilen entegre bir tesis kuruldu.
Soğutucu, buzdolabı ve iklimlendirme cihazları gibi elektronik atıkları yüksek kapasiteli, tam otomatik ve çevreci şekilde geri kazanabilen Türkiye’nin ilk tam otomatik geri dönüşüm tesisi Bursa’da faaliyete alındı. Saatte 60 adet atık soğutucu işleme kapasiteli bu tesiste elektronik atıklar neredeyse el değmeden ve tamamen güvenli bir şekilde, %98’in üzerinde verimlilikle geri dönüştürülmektedir.
BURKASAN’ın ilk yurt dışı yatırımı Bulgaristan’da oldu. Bulgaristan Plovdiv’de kurulan entegre tesis, BURKASAN’ın Türkiye’deki palet/ambalaj üretimleri için ahşap hammadde tedariki için dizayn edildi.
Bursa Serbest Bölgesinin ardından BURKASAN’ın serbest bölgelerdeki ikinci yatırımı Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi olan Ege Serbest Bölgesinde (İzmir) oldu. Bölge içi atık yönetim hizmetlerinde uzmanlaşan BURKASAN davet üzerine bir iştirak olarak Ege Atık Yönetimi Anonim Şirketi’ni kurdu ve ruhsat alarak Ege Serbest Bölgesinde faaliyetlerine başladı. 2018 yılında diğer iştirakçilerin hisselerinin de satın alınmasıyla Ege Atık Yönetimi A.Ş. %100 BURKASAN iştiraki haline geldi.
Gelişen faaliyetlerinin ardından Trakya bölgesindeki atık yönetim tesisi ihtiyaçlarını gören Burkasan yeni tesisini 2016 yılında Tekirdağ Ergene'de devreye almıştır.
Bursa ve Ege Serbest Bölgelerinde atık yönetimi ve ahşap palet üretim faaliyetlerinden sonra tehlikeli atık geri kazanım tesisi yatırımları da tamamlanmış ve bölge kullanıcılarına tam entegre hizmet sunulmaya başlandı.
Endüstriyel nitelikli(PIR) PET, PE, PP gibi farklı plastiklerin geri dönüştürülerek hammadde haline getirildiği BURKASAN şirketinin onuncu işletmesi Bursa-Otosansit’te faaliyete geçti.
Yıllık 1 milyon adet kapasiteli tam otomatik ahşap palet ayrıştırma ve tamir tesis yatırımı Bursa-Kestel’de faaliyete alındı.
Atık yönetimi ve üretim ruhsatlarına ek olarak alım-satım ruhsatıyla birlikte serbest bölge kullanıcılarına karton koli ambalaj tedarik faaliyetlerine başlandı.
BURKASAN 2020 yılı başında yaklaşık 15 milyon USD tutarındaki bir yatırımla Türkiye’nin en modern ve teknolojik plastik geri dönüşüm tesislerinden birini faaliyete aldı. Sahip olduğu teknolojik altyapı ile tesiste tüketici kaynaklı(PCR) plastik atıklar neredeyse insan eli değmeden türlerine ve renklerine göre ayrıştırılmakta ve yıllık 25 bin ton A kalite rPET Flake ve rHDPE granül üretilmektedir.
Tesisi Görmek için tıklayınız.
Görüntüle2002
2005
2006
2010
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2020